2017. október 4., szerda

Balerina pityóka




Válasszunk szép ovális pityókákat (krumplit), személyenként 2-3 db.

Alaposan megmossuk, héjától megtisztítjuk, majd éles késsel felülről lefelé bevagdossuk, úgy hogy az alján 2 cm nem vágunk el. A vágások közé vékonyra szeletelt szalonna csíkokat helyezünk, megszórjuk só, bors, fűszerpaprika keverékével.



 Olvasztott vajjal meglocsoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk bőven reszelt sajttal visszatesszük a sütőbe épp, csak amíg a sajt elolvad. Rögtön tálaljuk, ízlés szerint ki mivel kedveli, aki szereti meglocsolhatja fokhagymás mártással is.
Ha köretként használjuk, szórjuk meg petrezselyemzölddel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...