2018. január 28., vasárnap

Rongyos töltött káposzta




Ezt az elkészítési módot, Jánosi Aliz a székely konyha szerkesztője az Erdélyi íz őrzők csoport vezetője mutatta be, egy karácsony előtti videóban a Gyergyószárhegyi Dévai szent Ferenc alapítvány gyermekotthonában, Korpos Ibolya nevelőnővel Akkor annyira megtetszett nekem, hogy karácsonyra már el is készítettem.

Azért nevezik rongyos káposztának, mert nem káposzta levélbe, hanem vékonyra felvágott káposztába csomagoljuk be a húst.

Leormózzuk a káposzta leveleket, egymásra rakjuk, összecsavarjuk, mint a vágott káposztának, az a lényeg, hogy minél nagyobb legyen a káposzta levél, annál szebben lehet becsomagolni a tölteléket.

 Kicsit munkás, türelem kell hozzá, amíg a vékony vágott káposztával becsomagoljuk a tölteléket de a végeredmény kárpótol, nagyon mutatós a tálra kirakva.

Tölteléke ugyanúgy készül mint az Erdélyi töltött káposzta, és tovább is úgy járunk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...