2017. október 6., péntek

Egyben sült csülök





Hozzávalók:

Egy közepes hátsó csülök
1 fej hagyma
6-8 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 teáskanál szemes bors
1 evőkanál só

Körethez: 
1,5 kg pityóka, só, bors, paprika keveréke

A csülköt a hozzávalókkal egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd a csülök méretétől függően 1,5- 2 óráig főzzük, amíg meg nem puhul.

Ha megpuhult kivesszük a főző léből és egy jénai tálba helyezzük, megkenjük bőven fűszerrel összekevert olajjal, mellétesszük az előzőleg héjában megfőtt, megtisztított majd jó nagy hasábokra vágott pityókát, és 200 fokon szép pirosra, ropogósra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...