2017. szeptember 25., hétfő

Céklasaláta




Hozzávalók:

2 kg céklához: 1 dl 9 %- s ecet, 1 evőkanál köménymag, 8 evőkanál cukor, de lehet ízlés szerint, mert függ a céklától, és ki hogy szereti, só és torma ízlés szerint.

A céklafejeket kefével megmossuk, nem vágjuk le a gyökerét és a felső részből is keveset rajta hagyunk, így a cékla megőrzi szép színét. Fazékba rakjuk, annyi vizet öntünk, rá amennyi bőven ellepi és puhára főzzük.
Amikor megfőtt, hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, de lehet vékony szeletekre vagy hasábokra vágni, kinek hogy tetszik.

A tormát meghámozzuk és a reszelő kisebb lyukán lereszeljük majd a céklához adjuk.

A salátaléhez az ecetet 3 dl vízzel és ízlés szerinti cukorral, sóval felforraljuk, ráöntjük a céklára, belekeverjük a köménymagot és jól összeforgatjuk.
Kihűtve tálaljuk. Lezárt üvegekben hűvös helyen hetekig eláll, de ha hosszabb időre akarjuk tartósítani, mikor leforrázzuk, a céklát rögtön üvegekbe szedjük, lezárjuk az üvegeket és kidunsztoljuk. Hagyjuk a gőzölő edényben kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...