2016. március 12., szombat

Füstölt oldalas, hagymásan




Hozzávalók:

Oldalas, személyenként 3-4 db
5 nagyobb fej hagyma
só, bors, pirospaprika
2 evőkanál lecsó
1 kanál zsír
4-5 cikk fokhagyma

Az oldalast a csontok mentén feldarabolom. Langyos vízben alaposan kiáztatom. Egy lábosba felolvasztom a zsírt, beleteszem a vékonyra szeletelt hagymát, fokhagymát, rárakom az oldalast, kevés vizet öntök alá és lefedve párolom, ha szükség még öntök alá vizet. Mikor majdnem puhára párolódott, hozzáteszem a lecsót, fűszerezem, bors, paprika a sóval óvatosan, mert a füstölt oldalas amúgy is sós.Hagyom amíg elfővi a levét, majd puliszkával, savanyúsággal tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...