2014. október 2., csütörtök

Sült oldalas, sütőzacskóban sütve




Hozzávalók:

2 kg sertésoldalas
1 fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika
Só, bors, paprika

Elkészítése: Az oldalast felszeletelem, és a szeleteket egyenként befűszerezem, só, bors, paprika keverékével. Tálba rakom, kevés olajjal meglocsolom, és legalább egy órát hűtőben pihentetem. Megtisztítom a hagymát, fokhagymát, paprikát, szeletekre vágom.
Előkészítek egy tepsit, az oldalas szeleteket belerakom egy sütőzacskóba, közéje rakom a paprika, hagyma és fokhagyma szeleteket, a zacskót lezárom, tepsibe teszem, tetején pár lyukat szúrok, hogy a keletkezett gőz eltávozzon. Az így saját levében párolt oldalas sokkal ízletesebb, megőrzi zamatait és a vitaminok is, megmaradnak.
Előmelegített sütőben, 200 fokon sütöm 60 percig, majd kivágom a zacskót és eltávolítom, a tepsit visszateszem a sütőbe és az oldalasokat saját szaftjában, hagyom sülni, amíg szép pirosak lesznek.
Az így elkészített oldalast kimondottan krumplipürével, és uborka savanyúsággal tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...