2014. augusztus 17., vasárnap

Töltött káposzta paradicsomosan



Hozzávalók:

1 kg darált húshoz, ízletesebb lesz, ha fele növendék (marha), fele zsírosabb disznó
1 nagyobb fej hagyma
2 cikk fokhagyma
20 dkg rizs
1-2 tojás
Só, bors, pirospaprika
2 közepes fej édeskáposzta
1 l házilag főzött paradicsomlé
Tejföl a tálaláshoz

A káposzták torzsáját kivágom, egy nagyobb edényben forró, de nem lobogó vízbe helyezem fejjel lefelé. A forró víztől a levelek leválnak a káposztáról, megpuhulnak, majd sorban kiszedem őket. Ha ezzel elkészültem, a levelekről levágom a vastag ereket.

Elkészítem a tölteléket. A ledarált húshoz hozzáteszem a kevés zsiradékon megdinsztelt paprikás hagymát, fokhagymát, felvert tojást, megmosott rizset és fűszerezem. A levelekre 1 nagyobb kanál tölteléket teszek, felcsavarom, és a végeit bedugdosom.

A megmaradt káposztát szálasra vágom és a fazék aljára, teszem. Egy csokor friss kaprot és csombort teszek, erre rárakom a töltelékeket, ráöntök egy liter paradicsomlevet, elkészítése Itt és felöntöm vízzel, hogy a töltelékeket ellepje. Tetejére friss paradicsomot és csombor levelet vágok. Lassú tűzön főzöm, amíg finom puha lesz, körülbelül két óra. Forrón, tejföllel leöntve tálalom.


1 megjegyzés:

  1. Szuper recept, ezt kerestem! Feleségem nagyanyja mindig ilyennel várt minket látogasáink során. Ez nyáron is nagyon jól fogyasztható, mert nem nehéz, mint a savanyított, füstölt húsos télire zimankókra való.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...