2014. július 28., hétfő

Csülökpörkölt bográcsban





Hozzávalók:

1 kisebb sertéscsülök, kb 1,5 kg
10 dkg füstölt húsos szalonna
2 nagy fej hagyma
1 db zöldpaprika
1 nagyobb paradicsom
2-3 cikk fokhagyma
Zsír a bográcsot kikenni
Só, bors, pirospaprika, csipetnyi köménymag.

Az alaposan megtisztított, megmosott sertéscsülköt bőröstől falatnyi darabokra vágjuk..
A bográcsot vékonyan kenjük ki zsírral, tegyük tűz fölé, a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, beletesszük a hagymát, kissé megpároljuk, hozzátesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát, mindent nagyon apróra vágva. Meghintjük pirospaprikával, belekeverjük a csülökhúst, néhány percig pirítjuk, aztán megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, az elfövő levet pótolva, puhára pároljuk. Aki szereti 1 dl vörösbort is, önthet hozzá, nagyon lényeges, hogy lassú tűz fölött főzzük, mert a célunk az, hogy a csülök alatt sűrű mártás maradjon.

Tálalhatjuk krumplipürével, petrezselymes krumplival, de nagyon finom friss kenyérrel, vegyes savanyúsággal.

Én a csontokat is szépen elfűrészelve, bele szoktam főzni, nagyon szeretjük leszopogatni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...