2014. február 9., vasárnap

Töltött nyuszik





Hozzávalók:

1 kg liszt
5 dkg élesztő
10 dkg vaj/ margarin , vagy 5-6 kanál olaj
1 kiskanál só
1 evőkanál cukor
5 dl tej.

Töltelék:Bacon szalonna,1 fej hagyma,piros fűszerpaprika,sajt,egy tojás,sonka,fűszer.
Lehet tenni egy piros kaliforniai paprikát,nagyon jó ízt ad neki,csak nekem most nem volt.

A lisztet mély tálba tesszük, közepébe kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük egy vizespohár langyos tejjel és kelni hagyjuk. Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük a többi anyagot a zsiradék kivételével.
Hólyagosra kidolgozzuk, majd belevegyítjük a langyos zsiradékot. Letakarva kétszeresére kelesztjük, lisztezett deszkára borítjuk, és annyi részre vágjuk ahány nyuszit akarunk készíteni.
Én 11 db-ot készítettem.
Kinyújtjuk kicsit hosszúkásra,egyik felét megkenjük kecsappal,ráteszünk egy kanál tölteléket,ráhajtjuk a másik felét,kissé megnyomkodjuk a széleinél,kivágjuk a nyuszi fejét,a leeső részekből,megcsináljuk a szemeket,orrot szájat.
Felvet tojással lekenjük,és előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...