2014. február 24., hétfő

Töltött karaj





Hozzávalók :

1 kg karaj
 karajhosszúságú házi kolbász
sárgarépa (murok)
só,bors pirospaprika
zsiradék.

A kicsontozott karajt hosszában a közepén éles késsel felszúrjuk, és az üreget jól kitágítjuk , beillesszük a kolbászt,kétfelől mellette is felszúrjuk oda tesszük a formásra kivágott sárgarépát(murkot). Most a karajt egész felületén bedörzsöljük só,bors,pirospaprika keverékével,bekenjük zsírral,esetleg paprikakrémmel is.A húst zsírral megkent alufóliába csomagoljuk jó szorosan és a sütőben megsütjük.
Ha nincs fólia,tepsiben a szokott módon süssük meg.Fóliás sütés esetén a fóliát a sütés vége felé kibontjuk,hogy a hús szépen megpirulhasson.
Melegen hasáb, petrezselymes burgonyával,párolt káposztával,egyéb párolt főzelékkel vagy majonézes körítéssel tálaljuk,de hidegen is finom és vegyes tálra nagyon alkalmas.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...