2014. február 24., hétfő

Stefánia sült (Egybesült fasírt)



 Hozzávalók:

60 dkg darált sertéshús, 2 db zsemle, 1 db közepes vöröshagyma, 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma, 2 db tojás, só, bors, pirospaprika (ezek ízlés szerint)

6 db főtt tojás a töltéshez

Elkészítés : a hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg.

A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a reszelt fokhagymát, a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlét, a 2 db tojást, sót, borsot, pirospaprikát. Jól összedolgozzuk. Az őzgerincformát 33x10 cm, zsírral kikenjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával. A formába tesszük a massza felét, belenyomkodjuk a főtt tojásokat, majd a tetejére tesszük a maradék masszát.

Az elkészült őzgerincformát rátesszük egy tepsire, hogy kifogjuk az esetlegesen kifolyó szaftot. 180 fokon kb. 60 percig sütjük, ezután kiborítjuk a formából a tepsire, és kissé megpirítjuk a tetejét. Hagyjuk pár percet hűlni, mert akkor sokkal könnyebb szépen szeletelni.

Hidegen, és melegen egyaránt fogyasztható!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...