2014. február 15., szombat

Tepsis csülök,Basa módra


Hozzávalók:

•1 közepes enyhén füstölt disznócsülök
• 2-3 db. nagyobb krumpli személyenként
•1 fő hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, nagyságától függően
•Fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, babérlevél
•Olaj

A jól megmosott csülköt előfőzzük, én kuktában főztem egy órát, annyi vizet öntök a csülökre, hogy épp ellepje, a főzővízhez 4-5 fokhagyma gerezdet, szemes borsot, 2-3 babérlevelet, 1 kisebb fej hagymát teszek.Lehet fazékban is főzni,ebben az esetben addig főzzük, amíg a csont könnyen elválik a hústól.

Amíg a csülök fő, megtisztítom és felvágom a krumplit, tepsibe rakom, sózom, kevés olajat öntök rá és összeforgatom, megtisztítok egy fő hagymát, rárakom a krumplira.

A megfőtt csülköt kicsontozom, szeletekre vágom, rárakom a krumplira, megszórom bors és fűszerpaprika keverékével.
200 fokosra előmelegített sütőben, közbe-közbe saját levével meglocsolgatva szép pirosra megsütöm.

Rizzsel párolt savanyú káposztát tálaltam hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...