2014. február 16., vasárnap

Szilvás gombóc burgonya nélkül (főzött)

 


Hozzávalók:


0,5 l víz
2 kanál olaj

0,5 l liszt (nekem 300 g)
2 tojás


Elkészítés:
A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, beleengedjük a lisztet és jól összekeverjük, a tésztának el kell válnia az edény falától. Levesszük, langyosra hűtjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Áttesszük a gyúródeszkára, néhány mozdulattal felgyúrjuk, majd 1 centi vastagra nyújtjuk és kockákra vágjuk.
Az elkészített gombócokat lobogó forró sós vízbe rakjuk, egyszerre csak annyit, amennyi az edény alján kényelmesen elfér. Gyors tűzön felforraljuk, és amint a gombócok feljöttek a víz tetejére, azonnal le is szűrjük, vagy lyukas kanállal kiszedjük. Csak annyit készítünk el így, amennyi az étkezésnél elfogy. Ha megmarad a gombócokból, azt lefedett edényben tegyük hideg helyre. Amikor fogyasztani akarjuk, néhány percre forró sós vízbe tesszük, nem forraljuk, csak hagyjuk felmelegedni s azután kiszedve, fahéjjal ízesített morzsába forgatjuk. Így olyan, mintha frissen készült volna.

Ez a tészta azzal az előnnyel jár, hogy gyengébb gyomrúaknak nem okoz gyomorégést, mint a burgonyás gombóctészta. Nem keményedik meg, amikor kihűl. Készítése egyszerűbb, gyorsabb, mint a burgonyás tésztáé.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...