2014. február 24., hétfő

Székelygulyás



Hozzávalók :
75 dkg sertéshús,legjobb,ha vegyesen comb,lapocka,tarja
1 közepes fej savanyú káposzta
2 fej hagyma
2 kanál zsír
1 kiskanál pirospaprika
2 kanál paradicsompüré
2-3 dl tejföl.

A húst kockákra vágjuk,paprikás hagymás zsírba tesszük,kissé megsózzuk és fedő alatt pároljuk.
Amikor puhulni kezd,hozzáadjuk a paradicsomot és tovább pároljuk,amíg kezd zsírjára sülni.
Közben a káposztát vékony metéltre vágjuk,forró zsírba tesszük és pároljuk.Amikor félig kész,összekeverjük a pörkölttel és fedő alatt készre pároljuk.Közben néha egy kis vizet teszünk hozzá,hogy ne süljön le.
Tálalás előtt bő tejföllel összeforraljuk.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...