2014. február 15., szombat

Sült paprika ecetben



SÜLT PAPRIKA ECETBEN

Szép húsos paprikákat (Én szoktam zöldpaprikát és szegedi paprikát is így eltenni) megmosunk és sütőben vagy sütőlapon, megsütjük, vigyázva, hogy ne égjenek meg. Ahogy a paprikák sülnek, a forró sült paprikákat edénybe rakjuk, megszórjuk sóval és lefödjük.
Egy óráig állni hagyjuk, ez alatt a paprikák kemény külső héja lehúzhatóvá válik.
A szépen megtisztított paprikákat csumájukkal együtt üvegbe rakjuk.

Feltöltő levet készítünk, kétharmad rész vízből, egyharmad rész ecetből, kevés sóval, szemes borssal, bővebben cukorral, édesen finomabb.
Mindezeket összeforraljuk és forrón a paprikákra, töltjük.
Másnap a levet pótoljuk,kevés szalicilt szórunk rá, tetejére vékony olajréteget öntünk, és az üveget lekötjük, gyöngyöző vízben 15-20 percig, gőzöljük, a vízben hagyjuk kihűlni.

2 megjegyzés:

  1. Végre egy recept, ami az igazi, eredeti módon készíti el a sültpaprikát.
    És nincs benne fokhagyma, hál'Istennek.

    VálaszTörlés
  2. A valóság az,hogy próbáltam már fokhagymával is,de elveszi a paprika valódi ízét,így megmaradtunk ennél a receptnél.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...