2014. február 16., vasárnap

Rizses hús



Hozzávalók :
 
40 dkg színhús,vagy egy kisebb csirke.
1 nagy fej hagyma
25 dkg rizs
1 kanál zsír
só,bors
petrezselyemzöld
esetleg egy kis ételízesítő.

A rizst megmossuk,leforrázzuk,majd hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük.
A húst kis darabokra vágjuk,a hagymát apróra.
A hagymát forró zsírban üvegesre pároljuk,kis fűszerpaprikát teszünk rá,
hozzáadjuk a húst,megsózzuk,borssal ízesítjük és puhára pároljuk.Közben vizet adogatunk hozzá.
Amikor majdnem puha,zsírjára sütjük,hozzátesszük a rizst és kevergetjük,amíg kifehéredik.Feltöltjük annyi forró vízzel,amennyi kétujjnyival ellepi és csendes tűzön fedő alatt puhára pároljuk.
Tálalásnál megszórjuk petrezselyemzölddel.
Még finomabb lesz ha húslével öntjük fel a rizst,ha nincs,tegyünk a vízhez egy kiskanál ételízesítőt.
Cukros salátát tálalunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...