2014. február 15., szombat

Rakott túrós és kaszás puliszka

Hozzávalók:

•Egy adag puliszka Puliszka
•40-5 dkg finom túró
•Szalonna

Puliszkát főzünk,kissé keményebbre, mint a tejes puliszkához szokás.

10-15 dkg szalonnát kis kockákra vágva, ropogósra kisütünk.
Egy lábasba egy kanál szalonnazsírt öntünk, majd egy réteg puliszkát rakunk, erre rámorzsolunk egy ujjnyi túróréteget, rá szalonnatepertőt szórunk, és így az egészet lerakjuk, a tetejére is túrót morzsolunk, forró sütőben, vagy kályha tetején összemelegítjük.

Lehet egyszerűbben készíteni, akkor nem kell szalonna, kivajazott lábasba rakjuk a puliszkát, rámorzsoljuk a túrót és így rakjuk le.


KASZÁS PULISZKA

Egyszerűbben is készíthetünk túrós puliszkát. 
A puliszkát elkészítjük a puliszkánál leírt recept alapján, aztán nagyobb lapítóra (vágódeszka) borítjuk. ( Én a lapítóra mindig teszek egy naylon darabot, azzal könnyen mozgatom a még forró puliszkát) Teszünk a puliszka közepére egy kevés zsírt, és kanál segítségével egyenlően szétnyomkodjuk a puliszkát a lapítón. Egyik felét gazdagon megrakjuk túróval, majd a másik felét a naylon segítségével ráhajtjuk, széleit szépen becsináljuk, kis időre konyharuhával letakarjuk, hogy a túró elolvadjon benne.
Szeletekre vágva tálaljuk, ecetes hagymát vagy más savanyúságot adunk hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...