2014. február 8., szombat

Paszulyos zakuszka



Hozzávalók :
3 kg paradicsompaprika
1 kg hagyma
1 l olaj
1 l paradicsomlé
1 kg fehér paszuly
babél levél,bors,só,kevés cukor(ha nem cukros a paradicsomlé)

Az olajban a ledarált hagymát megdinszteljük ,hozzáadjuk a ledarált paradicsompaprikát ,együtt főzzük.Közben megfőzzük(elő lehet főzni)a paszulyt,lehet zsengés is ,kihűtjük és ledaráljuk,majd hozzátesszük a hagymás paradicsompaprikához,hozzáöntjük a paradicsomlevet,teszünk babéllevelet sót borsot,kicsi cukrot,nem kell édes legyen és együtt addig főzzük,többször megkeverve, míg az olaj feljön a tetejére.
Ekkor üvegekbe töltjük tetejére szalicilt szórunk lekötözzük és száraz dunsztba tesszük.

Egész télen kitűnő zöldség paszta,kenyérre kenve esszük,nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...