2014. február 20., csütörtök

Párizsi szelet





Hozzávalók:


60 dkg csont nélküli karaj

4 tojás
5-6 kanál liszt
só, bors

Zsiradék a sütéshez.

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiverjük. A szeletek szélét 1 cm-re bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze, aztán gyengén besózzuk, borsozzuk. Serpenyőben egy ujjnyi zsírt forrósítunk, legjobb, ha fele olajjal keverjük.
A tojásfehérjét verjük fel habnak, és azután keverjük bele a tojássárgáját. Így a bunda laza és vastag lesz.
A szeleteket belemártjuk a lisztbe, majd a tojásba, úgy, hogy a bundán ne legyen sehol folytonossági hiány. A megmártott szeleteket beletesszük a forró zsiradékba és lefedjük. Közepes tűznél sütjük, amíg az egyik oldaluk megpirul, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is szép pirosra, sütjük, most már fedő nélkül.
A megsült szeleteket tálra rakjuk és tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.

Krumplipürével, bármilyen krumpliból készült körettel, salátával tálaljuk.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...