2014. február 14., péntek

Paradicsompaprika (gogos) ecetben


PARADICSOMPAPRIKA (GOGOS) ECETBEN

Hozzávalók:
10 kg paradicsompaprika(gogos)
2 l ecet
1,60 kg cukor
8 evőkanál só
továbbá:só,szemes bors,babérlevél,mustármag.

A paprikákat megmossuk, megtisztítjuk a magházától, újra megmossuk majd szeletekre vágjuk.
Az ecetet a cukorral, sóval összefőzöm, a fövő lébe apránként beledobunk annyi paprikát amennyi a tetején kényelmesen elfér, hagyjuk egyet-kettőt fordulni benne, nem kell felforrnia csak kissé megabálódni az ecetben, épp amíg színt vált. Lyukas kanállal kiszedjük és az üvegekbe rakjuk, amibe tettünk, szemes borsot, babérlevelet, mustármagot, aki szereti tehet megmosott és leszikkasztott zeller zöldet, tormát. (Én nem tettem).
Amikor az összes paprika kifőtt,az ecetet ismét felforraljuk és a paprikákra öntjük. Késhegynyi szalicilt teszünk a tetejére, lekötjük és száraz gőzben hagyjuk kihűlni.


Hidegen így készítem: Paradicsompaprika hidegen, télire

2 megjegyzés:

  1. Szép napot kívánok !Megkérném,le tetszik írni,hogy a cukor mennyiség az evő kanál,vagy grammra van megadva ?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...