2014. február 14., péntek

Lebbencs leves



LEBBENCS LEVES

Hozzávalók:
4-5 db krumpli
10 dkg füstölt húsos szalonna
1 fej hagyma
piros paprika,só, bors,petrezselyemzöld,lebbencstészta.

Egy fazékban kiolvasztom a kockára vágott húsos szalonna zsírját. A szalonnapörcöt kiszedem, a visszamaradt zsiradékban a finomra vágott hagymát megfonnyasztom, majd ráteszem a tésztát is. Állandó kevergetés mellett meg pirítom.Ha kész a tésztát is kiszedem,meghintem pirospaprikával, beleteszem a kockára vágott burgonyát,felengedem annyi vízzel ami jól ellepi.Amikor a krumpli majdnem készre főtt,visszateszem a szalonna pörcöt,a tésztát,ízesítem sóval,borssal,és készre főzöm.Zöldpetrezselymet teszek a tetejére.
Ha gazdagítani akarjuk,vághatunk bele füstölt kolbászt.




LEBBENCS TÉSZTA

Hozzávalók: 10 dkg liszthez számolunk 1 db tojást,pici sót.

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk és beleütjük a felvert tojásokat,hozzátesszük a sót.Keverő mozdulatokkal egyre több lisztet beledolgozva kezdjük el meggyúrni,mindaddig gyúrjuk amíg jó kemény és rugalmas tésztát kapunk.
Ezután pihentessük 15 percig, majd újból gyúrjuk át. Ismételjük meg a pihentetést és az átgyúrást.
Az elkészült tésztát osszuk 8-10 egyenlő részre, majd tésztanyújtó géppel egyenként nyújtsuk ki.
Konyharuhával letakart rudakon megszárítjuk.

A lebbencstésztát szárítást követően kézzel, szabálytalan alakúra tördeljük fel nagyobb darabokra.

3 megjegyzés:

  1. Hogy én ezt mennyire szeretem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is Vicuska,csak ritkán kerük sor rá.

      Törlés
  2. Wowowowowow! Ma garantáltan ez lesz az ebéd , halaxskaval, es formás krumpli pőre el na meg a fokhagyma szósszal. Nagyon köszönöm az ötletet. Alig várom hogy megkóstolhatssam. :))))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...