2014. február 15., szombat

Köménymag leves


A felső képen leves gyöngyel tálalva, az alsó képen pirított kenyérkockákkal.


Hozzávalók:

Tojásnyi zsír vagy olaj,
2 kanál liszt
1 evőkanál köménymag
1 fej hagyma
só, bors, pirospaprika.

1,50 l vizet felforralunk, beletesszük a hagymát egészben, sót, borsot.
A köménymagot egy kisebb edényben vízben megfőzzük, kevés ideig állni hagyjuk majd a leveshez szűrjük.


Galuska tészta

4 kanál(10 dkg)liszt
egy tojás
csipet sóból galuska tésztát készítünk.
A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel keverjük össze könnyedén, hogy lágy de nem folyékony tészta legyen. Nokedliszaggatón a lobogó levesbe szaggatjuk, vagy hiányában, a tésztát kitesszük egy megvizezett lapítóra és a levesbe mártogatott késsel szaggatjuk a galuskát.

Közben az olajból és lisztből zsemle színű rántást készítünk, paprikázzuk, a levest berántjuk és további 15 percig főzzük.
Egy tojást felverek és a fövő leveshez csurgatom. Tálaláskor levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat adunk hozzá.                                                                                                                                       



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...