2014. február 24., hétfő

Hidegtál -hússal-sajttal töltött pulykamell




HÚSSAL TÖLTÖTT PULYKAMELL

Hozzávalók:
1 db nagyobb pulykamell
25 dkg sertés, vagy borjúhús
1 kisebb hagyma
1 db áztatott zsemle
1 nyers és 1 kemény tojás
zsír,só,bors,petrezselyemzöld
piros arany (paprika krém)
 1 db szegedi vagy kaliforniai pirospaprika


Elkészítés:
A pulykamellet lebőrözzük és a húst úgy vesszük le a csontról, hogy két nagy szeletet kapjunk, ujjnyi vastagságban.
A sertéshúst ledaráljuk, az áztatott kicsavart zsemlével, nyers tojással, párolt hagymával, sóval, borssal, piros arannyal, petrezselyemzölddel összegyúrjuk. A pulyka melleket kicsit megveregetjük, befűszerezzük, és a tölteléket rárakjuk, elsimítjuk. Egy főtt tojásfehérjét megvágunk apró kockákra és rászórjuk a töltelékre. A paprikából vékony csíkokat vágunk és egyenlően elrendezzük a tölteléken, majd felcsavarjuk.
A tekercseket zsírral vastagon megkent alufóliába csomagoljuk és tepsibe téve a sütőben 1-  óráig sütjük. Ha megpuhultak, a fóliát kibontjuk, és a húst megpirítjuk. Ha nem fóliában sütjük, a tekercseket fonallal kössük át, öntözzük meg forró zsírral, tegyünk alá kevés vizet és saját levével öntözgetve süssük meg.


SAJTTAL TÖLTÖTT PULYKAMELL

A pulyka mellet ugyanúgy készítjük elő, azonban kisebb szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiveregetjük, fűszerezzük, és kemény sajtot reszelünk rá. Közbe-közbe piros paprikából vékony csíkokat rakunk rá, és felcsavarjuk. egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Serpenyőben ujjnyi zsírt felforrósítunk (legjobb, ha fele zsír fele olaj) a tekercseket belemártjuk lisztbe, felvert tojásba és morzsába úgy hogy a bundán ne legyen sehol folytonossági hiány. Az így elkészített tekercseket forró zsírba tesszük és lefedjük. Közepes tűznél sütjük, amíg az egyik oldaluk megpirul, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is szép pirosra sütjük, most már fedő nélkül. A megsült tekercseket kihűtjük, és ízlés szerint felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...