2014. február 15., szombat

Fenyőalja (rizike) gomba savanyúságnak

Fenyőalja(Rizike)gomba savanyúságnak

Fenyőalját, rókagombát, galambgombát-tehát kemény húsú gombákat-tehetünk el savanyúságnak.
Az eltenni való gombákat, alaposan megtisztítjuk, jól átmossuk, enyhén sós vízben, a forrástól számítva 15 percig főzzük.
Leszűrjük, tálba tesszük, meghintjük kevés citromsóval, (citromsav)(ezt azért kell, hogy elkerüljük a nyálkásodást) hagyjuk pár órát, majd kimossuk és lecsepegtetjük, visszatesszük a tálba. Ízlés szerint, cukros, sós, ecetes vizet felforralunk, tárkonyt vágunk apróra, beletesszük a lébe, rátöltjük a gombára, összeforgatjuk, kisebb üvegekbe rakjuk,feltöltjük lével, késhegynyi szalicilt szórunk rá, lekötjük, és 20 percig gőzöljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...