2014. február 24., hétfő

Erdélyi húsgombócleves


Hozzávalók:
A gombóchoz:
fél kg darált hús
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 szelet fehér kenyér
só ,bors

A leveshez:
4 sárgarépa
2 petrezselyem
maréknyi zöldborsó
kisebb karalábé
1 zöldpaprika
1 fej hagyma
só,bors ,ételízesítő

A zöldségeket apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük, majd feltöltjük vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük.

A húst a tojással, apróra vágott fokhagymával, az áztatott kenyérrel, és a fűszerekkel jól összegyúrjuk, olajos kézzel kis gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk és belefőzzük a levesbe.
Jól összefőzzük, petrezselyem zöldet teszünk rá.

Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...