2014. február 15., szombat

Disznófő sajt



 A disznófejet,nyelvet,szívet,veséket,pár darab bőrkét annyi vízzel feltöltünk hogy éppen ellepje.
Teszünk bele sót,szemes borsot,fokhagymát,és lassú tűzön addig főzzük amíg a hús leválik a csontról.Ekkor a fejről a húst leszedjük,a nyelvet letisztítjuk,a szívvel,vesékkel,bőrkékkel együtt vékony csíkokra vágjuk,de lehet úgyis hogy felét húsőrlőn ledaráljuk és felét vágjuk.Sóval,borssal,pirospaprikával,fokhagymás vízzel fűszerezzük és annyi abalével(aminek tetejéről a zsírt lemertük)keverjük,hogy sűrű pépszerű legyen.A keveréket jól megtisztított bendőbe és hólyagba töltjük,bevarrjuk és az abalében lassan kifőzzük.Amikor kész,kivesszük és két deszka között lepréseljük,24 óra múlva füstre tesszük.

Megjegyzés:Mivelhogy most lehet kapni különböző műbeleket,azóta abba töltjük,sokkal mutatósabb,nem kell dolgozni a bendő és a hólyag tisztítással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...