2014. február 13., csütörtök

Daragaluska készítése

Kezdő háziasszonyok egyik próbaköve a jó daragaluska,amelyet nem késsel kell szétvágni,hanem szépsimán,gömbölydeden sárgállik a levesben,belül pedig szivacsos,könnyen vágható a kanállal.

1 tojáshoz kb.1 borospohár(1,2dl)búzadara ,kis só szükséges.
A tojásfehérjét mély tányérban egy csipet sóval felverjük,míg laza habot kapunk.Belevegyítjük a tojássárgáját és vékony sugárban öntve hozzáadjuk apránként a búzadarát,annyit hogy összeálló de nem kemény tömeget kapjunk.Amíg a darát adjuk hozzá a keverést egy pillanatra sem hagyjuk abba,különben a galuska nem lesz puha.Amikor elérte a kellő sűrűséget,a keverést abbahagyjuk és a tésztát a tányér egyik oldalára összerendezve többé nem mozgatjuk.Azonnal a fövő levesbe szaggatjuk.
Ebből az adagból 18-20 kisebb galuskát készíthetünk.


Ha a daragaluska nehezen fő meg,a leves tetejét locsoljuk meg néhány kanál hideg vízzel úgy,hogy minden galuskára jusson és tovább főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...