2014. február 16., vasárnap

Csülkös bableves, rántásosan




Hozzávalók :
1 kisebb füstölt csülök
50 dkg száraz nagy szemű tarkabab.
2 sárgarépa
2 petrezselyem
1 kisebb karalábé
1 nagy fej hagyma
1 kanál zsír vagy olaj
2 kanál liszt
babér levél,só pirospaprika,
1 kanál ételízesítő, 10-12 szem aszalt szilva ,tejföl

A csülköt és a babot előző este külön- külön megmossuk és beáztatjuk.Másnap a babot fazékba vagy kuktába puhára főzzük.
A zöldségeket apró kockára vágva a zsíron enyhén megdinszteljük,hozzátesszük a csülköt,felöntjük meleg vízzel és főni tesszük.Lassú tűznél addig főzzük amíg a zöldségek és a hús is megpuhul.ekkor hozzátesszük az előzőleg megmosott aszalt szilvát,babérlevelet ,ételízesítőt,borsot és utána sózzuk,mert lehet hogy a csülöktől elég sós lesz..Hozzátesszük a megfőtt babot is.
A lisztből világos rántást készítünk,és berántjuk a levest. A levesből kivesszük a csülköt ,a húst leszedjük a csontról és falatnyi darabkákra vágva visszatesszük a levesbe.Egy egész tojást felverünk és rácsurgatjuk a fövő levesre.

Egy fej megtisztított vöröshagymát vékonyan felszeletelünk,és kissé megsózva külön tányérkán kínáljuk a leveshez,ecettel és tejföllel együtt.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...