2014. február 15., szombat

Csirke csorba



Hozzávalók:
Egy csirke csontos részei
2 sárgarépa
2 petrezselyem
1 kis fej zeller
1 fej hagyma
2 zöld paprika
2 kanál rizs
petrezselyem zöld
2 szál lestyán
1 tojássárga
1-2 dl tejföl,só,bors.

A csirkedarabokat 1,5 l vízben főni tesszük,amikor felforrt,lehabozzuk és belerakjuk a megtisztított apró kockákra vágott zöldséget és a hagymát,megsózzuk,borsozzuk és csendesen puhára főzzük.Vége felé belefőzzük a rizst.Amikor készre főtt,belekeverjük az apróra vágott zöld fűszereket.Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfellel elhabart tojássárgát.Savanyíthatjuk citromlével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...