2014. február 16., vasárnap

Csavart hús


A sertéshájról lefejtett hálót téglalapra alakítva kiterítjük és 2 ujjnyi vastagon kigyúrt kolbászhúst rakunk rá, jó tömören. Hosszában ráhelyezzük a megfűszerezett vesepecsenyét és úgy csomagoljuk bele, hogy a kolbászhús a bélszínt teljesen körülfogja. Szépen felhajtjuk a háló végeit és a töltött húst belecsavarjuk a hálóba, vékony spárgával sűrűn átkötözzük.
Felakasztjuk szikkadni, majd felfüstöljük.
Fogyasztás előtt a fonalat lefejtjük, a húst bő vízben puhára főzzük, vagy tepsiben vizet öntve alá lassú tűznél, saját levével locsolgatva szép pirosra sütjük és kihűtve szeleteljük.

A másik csavart húst is hasonlóan készítjük, a hájról levett hálót kiterítjük, enyhén megsózzuk, a dagadóról leszedjük a zsiradékot, kivágjuk téglalap alakúra, fűszerezzük, kolbászhúst rakunk rá és felcsavarjuk.

Tovább úgy járunk el, mint az előző csavart húsnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...