2014. február 18., kedd

Bableves tárkonyosan


Hozzávalók :
1 füstölt csülök
 50 dkg fehér négyszemű paszuly.
1 sárgarépa
1 petrezselyem
1 nagyobb fej hagyma
egy kanál zsír
2 nagyobb cikk fokhagyma
tárkony,pár szem bors
1 babérlevél
1 kanál liszt
1 tojás ,tej,tejfel

A csülköt és a babot előző este beáztatjuk.Másnap a csülköt bő vízben,kis lángon puhára főzzük a szemes borssal,babérlevéllel,1 cikk szétnyomott fokhagymával. A csülköt félretesszük, az átszűrt levében megfőzzük a babot,a kockákra vágott zöldségekkel együtt.,mikor megfőtt hozzátesszük a darabosra vágott tárkonyt,fokhagymát.sót,borsot. Egy kanál lisztből,tejjel eresztéket készítünk és hozzátesszük a leveshez.A hagymát zsiradékon megdinszteljük,megszórjuk pirospaprikával, pici vizet adunk hozzá és ráöntjük a levesre.A csülökről leszedjük a húst kockákra vágjuk és a leveshez adjuk.Egy egész tojást felverünk,rácsurgatjuk a még fövő levesre.
Tejfölt adunk hozzá és ecettel savanyítjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...